пісний борщ із сушеними грибами
пісний борщ із сушеними грибами

Борщ пісний з сушеними грибами

    

23 Грудня, 2018

100 лучших рецептов блюд из грибов (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Prep: 3 hrs
  • Cook: 1 hr 30 mins
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Вода - 2 л + для замочування та відварювання грибів

Буряк - 1 шт.

Капуста білокачанна - 0,25 качана

Картопля - 2 шт.

Морква - 1 шт.

Цибуля - 1 шт.

Гриби сушені - 100 г

Томатна паста - 2 ст. ложки

Лавровий лист - 2 шт.

Перець чорний - 5‑6 горошин

Сіль

Олія - 50 мл для смаження

ДЛЯ ПОДАЧІ:

Часник - 2 зубчики

Кріп - зелень

Directions

1Залити сушені гриби окропом, залишити на 3 години.

2Скласти гриби в каструлю, залити холодною водою так, щоб вона повністю їх покривала, відварювати 10 хвилин після закипання рідини.

3Злити відвар, залити 2 л води, відварювати 30 хвилин.

4Тонко нашаткувати капусту. Очистити цибулю, моркву, буряк і картоплю, нарізати овочі тонкою соломкою.

5Обсмажити на розігрітій олії цибулю та моркву до золотистого кольору.

6Додати буряк і томити до його м'якості.

7Викласти томатну пасту, обсмажувати ще 2‑3 хвилини.

8Додати в каструлю з грибами картоплю, варити 10 хвилин.

9Викласти капусту, варити ще 10 хвилин.

10Ввести буряк, варити 5‑7 хвилин.

11Посолити, додати лавровий лист і перець-горошок, тримати на вогні ще 5 хвилин.

12При подачі додати рубану зелень і подрібнений очищений часник.

00:00