шашлик
шашлик

Шашлик по-молдавськи (костіца)

      ,

23 Грудня, 2018

50 рецептов шашлыков

Ingredients

Свинина - 600 г

Часник - 1 головка

Вино сухе біле - 100 мл

Перець чорний мелений

Сіль

ДЛЯ ЧАСНИКОВОГО СОУСУ:

Часник - 1 головка

Сіль - 0,5 ч. ложки

Бульйон м'ясний міцний або

Відвар овочевий

Directions

1М'якоть поперекової частини свинини нарізати впоперек волокон шматочками по 30‑40 г. Зачистити від плівок, злегка відбити, вмочити в біле сухе вино, трохи посолити та поперчити, дати вистоятися 15‑20 хвилин.

2Нанизати шматочки м'яса на шампури.

3Смажити над вугіллям, оповитим попелом (середній жар) до готовності.

4Готовий шашлик, не знімаючи з шампурів, покласти на блюдо, посолити, поперчити, полити часниковим соусом і на 5 хвилин прикрити кришкою.

5ЧАСНИКОВИЙ СОУС: Стовкти головку часнику з сіллю до утворення густої маси та розвести її міцним м'ясним бульйоном або овочевим відваром.

00:00