Хліб оливковий з печеним часником
Хліб оливковий з печеним часником

Хліб оливковий з печеним часником

    

24 Грудня, 2018

100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 2 hrs 30 mins
  • Yields: 850 г

Ingredients

Борошно - 500 г

Манна крупа дрібна - 20 г

Часник - 1 головка

Масло вершкове - 30 г

Дріжджі сухі - 20 г

Сіль - 1 ч. ложка + 1 щіпка для обсмажування часнику

Цукор - 1,5 ч. ложки + 1 ч. ложка для обсмажування часнику

Вода - 320 мл

Олія оливкова - 50 мл

Directions

1Очистити зубчики часнику. Розтопити на сковороді вершкове масло. Обсмажувати часник до м'якості на маленькому вогні 5‑7 хвилин з додаванням цукру та солі. М'якість можна перевірити ножем: якщо він добре входить і виходить, то часник готовий.

2Просіяти борошно через сито (можна кілька разів). Додати манну крупу та сухі дріжджі, перетерти.

3Всипати в суміш сіль і цукор, влити теплу воду. Перемішати. Додати печений часник, влити оливкову олію. Вимішувати тісто до повного вбирання масла. Накрити серветкою, поставити в тепло на 1,5‑2 години.

4Обім'яти тісто руками, сформувати буханець на посипаній борошном поверхні. Зробити хрестоподібні надрізи.

5Випікати в духовці, розігрітій до 180°С, 40 хвилин.

00:00