брусниця на зиму
брусниця на зиму

Брусниця мочена

  

27 Грудня, 2018

Ягоды и фрукты. Заготовки по-деревенски (Умная усадьба / Советы бабушки Агафьи)

Ingredients

Брусниця

ДЛЯ ЗАЛИВКИ:

Вода - 1 л

Сіль - 10‑30 г

Цукор - 30‑50 г

Яблука (за бажання)

Перець духмяний (за бажання)

Кориця (за бажання)

Directions

1Свіжозібрані ягоди перебрати, вимити в холодній воді та висипати у підготовлений посуд.

2У воді розчинити цукор і сіль, довести до кипіння, охолодити та залити ягоди. Для поліпшення смаку можна додати очищені дольки ароматних яблук, духмяний перець, корицю. Зверху накрити лляною тканиною, покласти кружечок і гніт. Витримувати 6‑7 днів при 18‑20°C або 8‑9 днів при 12‑15°C, після чого посуд з брусницею перенести в холодне місце.

3Через 25‑30 днів брусниця готова до вживання.

00:00