Бігос з грибами по-слов’янськи
страви з грибів, страви з м'яса
28 Грудня, 2018
100 лучших рецептов блюд из грибов (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 2 hrs 30 mins
- Yields: 10 порцій
Ingredients
Капуста білокачанна - 1 кг
Капуста квашена - 500 г
Гриби (моховики, боровики, лисички) - 300 г
Цибуля - 3 шт.
Сосиски - 100 г
Бекон копчений - 100 г
Салямі - 100 г
Вино сухе біле - 200 мл
Томатна паста - 50 г
Лавровий лист - 2 шт.
Часник - 2 зубчики,
Петрушка - 1 невеликий пучок
Цукор
Сіль
Перець чорний мелений
Олія для смаження
Directions
1Вимити, обсушити та почистити гриби.
2Подрібнити очищену цибулю, обсмажувати на олії 5 хвилин.
3Додати гриби, смажити ще 15 хвилин.
4Нарізати сосиски кружальцями, бекон і салямі - скибочками, смажити на помірному вогні 5 хвилин.
5Нашаткувати білокачанну капусту, викласти в киплячу воду, варити 10 хвилин. Відкинути на друшляк.
6Обсмажувати квашену капусту на олії 20 хвилин.
7Додати томатну пасту, пасерувати на повільному вогні 7 хвилин.
8Дрібно нарізати петрушку, пропустити очищений часник через прес.
9Викласти все в форму для запікання, додати цукор, сіль, мелений чорний перець і лавровий лист. Влити вино, перемішати. Накрити форму фольгою, запікати при 180°С 1 годину.