100 лучших рецептов блинов и оладий (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 2 hrs 20 mins
Yields: 3-4 порції
Ingredients
Борошно - 250 г
Буряк - 200 г
Ряжанка - 150 мл
Молоко - 370 мл
Яйця - 1 шт.
Цукор - 2 ст. ложки
Сіль - 0,5 ч. ложки
Олія для смаження
Directions
1Відварити буряк (40‑50 хвилин), остудити, очистити і нарізати невеликими шматочками.
2Скласти буряк в чашу для блендера, додати 100 мл молока, подрібнити до однорідної консистенції.
3Збити яйце з цукром до білого кольору, щоб об'єм збільшився вдвічі. Додати ряжанку, посолити, перемішати.
4Влити збите яйце з ряжанкою в бурякову масу, перемішати. Додати просіяне борошно, вимісити до однорідної консистенції. Тонкою цівкою, помішуючи, влити залишки молока. Залишити на 30 хвилин.
5Смажити млинці з двох боків на розпеченій олії до золотистого кольору.