Буженина з квасом
Буженина з квасом

Буженина з квасом

      

31 Грудня, 2018

50 рецептов украинской кухни

Ingredients

Свинина - 1 кг м'якоті задньої ноги

Квас хлібний - 0,5 л

Цибуля - 1 шт.

Картопля - 16 шт.

Часник - 3 зубчики

Сало свиняче розтоплене - 7 ст. ложок

Лавровий лист

Перець стручковий червоний

Гвоздика

Сіль

Зелень петрушки

Масло вершкове

Directions

1Свинину покласти в керамічний або емальований посуд. Додати лавровий лист, перець, гвоздику, нарізану кільцями цибулю, залити хлібним квасом і на 2 дні поставити в холодне місце.

2Потім свинину обсушити серветкою, змастити розтертим із сіллю часником. Покласти на деко, обкласти цілими очищеними картоплинами, полити розтопленим салом і смажити в духовці 50 хвилин. Свинину та картоплю періодично перевертати і поливати жиром і соком.

3Готові свинину та картоплю зняти з дека.

4Залишки соку вилити в каструлю, додати трохи квасу, яким заливалася свинина, довести до кипіння та процідити.

5Перед подачею свинину нарізати тонкими скибочками, покласти на розігріте блюдо, полити розтопленим вершковим маслом і прикрасити зеленню петрушки. Окремо подати гарячий м'ясний сік, смажену картоплю, огірки, помідори та зелений салат.

00:00