Шашлик по-дагестанськи
Шашлик по-дагестанськи

Шашлик по-дагестанськи

      ,

1 Січня, 2019

50 рецептов шашлыков

Ingredients

Баранина - 900 г

Зелена цибуля та інша зелень - 20 г

Цибуля ріпчаста - 100 г

Оцет - 40 мл

Коньяк - 40 мл

Помідори або огірки для гарніру - 200 г

Сіль

Перець чорний мелений

Directions

1Баранину нарізати кубиками з кісточкою по 40 г. Крупно нарізані цибулю та зелень змішати з м'ясом, посолити, поперчити, покласти в емальований посуд і витримати на холоді 5‑6 годин.

2Струсити зелень і цибулю, нанизати м'ясо на шампури та смажити над розжареним вугіллям 3 хвилини.

3Потім зняти, полити коньяком і знову поставити на мангал. Смажити над вугіллям 15 хвилин, періодично повертаючи шампури. Коли рідина з м'яса капає на вугілля, вогонь спалахує і на м'ясі утворюється корочка, а сік залишається всередині - шашлик готовий.

4Шашлик подавати на шампурах, поливаючи винним соусом. Окремо на блюді подати мариновану цибулю, свіжі помідори і огірки.

00:00