Булгур + суміш білої та червоної кіноа або іншої зернової суміші - 0,5 склянки
Цибуля червона - 1 шт.
Цибуля-трибулька, дрібно нарізана - 1 жменя
Кріп - 1 жменя дрібно нарізаної зелені
Брокколіни або звичайна брокколі - 1 склянка суцвіть
Гранат - 2 ч. ложки насіння
Мигдалеві пластівці - 1 ч. ложка підсмажені
Базилік - 1 жменька листя (необов'язково)
Лайм - долька (необов'язково)
ДЛЯ ПЕСТО:
Буряк варений - 0,5 склянки
Мигдалеві пластівці - 2 ч. ложки
Базилік - 1 жменька листя
Олія оливкова - 1 ч. ложка
Перець червоний у пластівцях - 1 щіпка
Directions
1Покласти мигдалеві пластівці у невелику суху сковорідку, поставити на середній вогонь і смажити, перемішуючи, доки вони не набудуть темнішого відтінку та не піде запах підсмаженого. Перекласти на тарілку.
2Розігріти духовку до 400°F (200°C). Змішати на деку очищену та нарізану смужками моркву, оливкову олію, трохи солі та перцю. Запікати 20 хвилин або до м'якості. Відставити.
3Тим часом додати суміш булгура та кіноа, а також трохи морської солі в каструлю з 1 склянкою води. Довести до кипіння, потім зменшити вогонь, накрити кришкою та варити 15 хвилин або до м'якості. Відставити, не знімаючи кришки, на 2‑3 хвилини, а потім перемішати з дрібно нарізаною цибулею - червоною та трибулькою - та кропом.
4Відставити.
5Поки булгур готується, брокколіні варити на пару 5‑6 хвилин або до м'яксті. Відставити.
6ПЕСТО: Змішати у кухонному комбайні буряк, мигдалеві пластівці, листя базиліку, оливкову олію, пластівці червоного перцю, трохи солі та перцю. Відставити.
7Перекласти суміш булгура та кіноа у чашу, додати моркву, брокколіні або брокколі та насіння граната. Покласти зверху буряково-мигдальне песто, посипати підсмаженими мигдалевими пластівцями та листям базиліку (якщо використовується), потім додати лаймову дольку (якщо використовується).