Сирники саксонські
Сирники саксонські

Сирники саксонські

      

15 Січня, 2019

100 лучших рецептов блинов и оладий (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 30 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Картопля в мундирі - 400 г

Сир (творог) - 400 г

Родзинки без кісточок - 50 г

Яйця - 2 шт.

Борошно - 2‑3 ст. ложки

Цукор - 5 ст. ложок

Лимони - 1 шт.

Сіль

Олія для смаження

ДЛЯ ПОДАЧІ:

Повидло яблучне

Цукрова пудра - 1 ст. ложка

Кориця мелена - 1 щіпка

Directions

1Очистити відварну картоплю, натерти на дрібній тертці.

2Родзинки замочити в гарячій воді на 5 хвилин. Просушити.

3Всипати родзинки до картоплі. Додати яйця та борошно, посолити. Додати сир (творог) і цукор. Полити свіжовичавленим лимонним соком, замісити тісто.

4Сформувати руками коржі діаметром 5 см.

5Розігріти сковороду з олією та смажити сирники по 4 хвилини з двох боків.

6Викласти обсмажені сирники на деко, застелене пергаментом, і поставити в духовку, розігріту до 175°С. Запікати 5‑7 хвилин.

7Посипати коржі цукровою пудрою та корицею. Подавати з яблучним повидлом.

00:00