Млинці дріжджові з яблучною карамеллю
16 Січня, 2019
100 лучших рецептов блинов и оладий (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 2 hrs 10 mins
- Yields: 3 порції
Ingredients
ДЛЯ МЛИНЦІВ:
Борошно - 250 г
Дріжджі сухі - 6 г
Молоко - 150 мл
Масло вершкове - 2 ст. ложки + для змащування
Олія - 2 ст. ложки + для смаження
Яйця - 2 шт.
Сіль
Цукор
ДЛЯ ЯБЛУЧНОЇ КАРАМЕЛІ:
Яблука - 3 шт.
Цукор - 200 г
Кориця - 1 ст. ложка
ДЛЯ ПОДАЧІ:
Цукрова пудра
Directions
1Змішати просіяне борошно з дріжджами та цукром. Влити тепле молоко в борошняну суміш, перемішати вінчиком. Накрити рушником, залишити на 1 годину.
2Додати в тісто олію та розігріте (не до кипіння) в сотейнику вершкове масло, ретельно перемішати вінчиком.
3Збити яйця з сіллю до повного розчинення солі. Додати яйця в тісто, перемішати. Накрити рушником і залишити ще на 15 хвилин.
4Смажити млинці на розпеченій олії до золотистого кольору та пишності.
5Змастити готові млинці вершковим маслом.
6Очистити яблука, нарізати дольками, додати цукор. Довести до однорідної консистенції за допомогою блендера.
7Варити яблучну суміш 25‑30 хвилин після закипання на слабкому вогні.
8Додати корицю за хвилину до закінчення варіння.
9Викласти на кожен млинець по 1 ст. ложці карамелі, згорнути трубочками.
10При подачі прикрасити цукровою пудрою.