Баранина «Барбекю»
Баранина «Барбекю»

Баранина «Барбекю»

    

16 Січня, 2019

1000 рецептов (1000 секретов) 2016 №24/С Новогоднее застолье

Ingredients

ДЛЯ СТЕЙКУ:

Баранина - 1 кг філе

Соус томатний - 500 мл

Соус вустерський - 50 мл

Цукор коричневий - 50 г

Оцет яблучний - 50 мл

Мед - 2 ст. ложки

Гірчиця діжонська - 2 ст. ложки

Соєвий соус - 2 ч. ложки

Рідкий дим - 2 ч. ложки (за бажання)

Сіль

Перець чорний мелений

ДЛЯ ГІРЧИЧНОГО СОУСУ:

Гірчиця - 2 ст. ложки

Майонез - 2 ст. ложки

Вода - 20 мл

Цукор - 1 ст. ложка

Directions

1СОУС БАРБЕКЮ ДЛЯ МАРИНАДУ: Томатний соус влити в каструлю та поставити на повільний вогонь. Поступово додати всі інші компоненти в довільній послідовності. Проварити соус при безперервному помішуванні 7‑10 хвилин до потрібної консистенції. Зняти з вогню й остудити.

2М'ясо нарізати порційними шматками, помістити в соус і залишити на 2 години в холодильнику.

3Дістати стейки з маринаду й обсмажити з двох боків на розігрітій решітці гриля.

4ГІРЧИЧНИЙ СОУС: Проварити цукор з водою до повного розчинення цукру. З'єднати гірчицю та майонез, влити в цукровий сироп і перемішати до однорідності.

5Викласти стейки на тарілки, соус подати окремо. В якості додаткової приправи можна подати і соус барбекю, але для цього його потрібно зробити ще густішим, ніж для маринаду, й охолодити.

Родзинка в тому, що замариноване в пряному соусі м'ясо барбекю подається з гірчичною приправою, контрастною за смаком.

00:00