Баранина «Барбекю»
16 Січня, 2019
1000 рецептов (1000 секретов) 2016 №24/С Новогоднее застолье
Ingredients
ДЛЯ СТЕЙКУ:
Баранина - 1 кг філе
Соус томатний - 500 мл
Соус вустерський - 50 мл
Цукор коричневий - 50 г
Оцет яблучний - 50 мл
Мед - 2 ст. ложки
Гірчиця діжонська - 2 ст. ложки
Соєвий соус - 2 ч. ложки
Рідкий дим - 2 ч. ложки (за бажання)
Сіль
Перець чорний мелений
ДЛЯ ГІРЧИЧНОГО СОУСУ:
Гірчиця - 2 ст. ложки
Майонез - 2 ст. ложки
Вода - 20 мл
Цукор - 1 ст. ложка
Directions
1СОУС БАРБЕКЮ ДЛЯ МАРИНАДУ: Томатний соус влити в каструлю та поставити на повільний вогонь. Поступово додати всі інші компоненти в довільній послідовності. Проварити соус при безперервному помішуванні 7‑10 хвилин до потрібної консистенції. Зняти з вогню й остудити.
2М'ясо нарізати порційними шматками, помістити в соус і залишити на 2 години в холодильнику.
3Дістати стейки з маринаду й обсмажити з двох боків на розігрітій решітці гриля.
4ГІРЧИЧНИЙ СОУС: Проварити цукор з водою до повного розчинення цукру. З'єднати гірчицю та майонез, влити в цукровий сироп і перемішати до однорідності.
5Викласти стейки на тарілки, соус подати окремо. В якості додаткової приправи можна подати і соус барбекю, але для цього його потрібно зробити ще густішим, ніж для маринаду, й охолодити.
Родзинка в тому, що замариноване в пряному соусі м'ясо барбекю подається з гірчичною приправою, контрастною за смаком.