1Промити та зняти стебла з чилі, але не видаляти насіння. Покласти промитий чилі в каструлю з достатньою кількістю води, щоб вона покривала перець. Якщо чілі спливають, просто притиснути їх дерев'яною ложкою. Варити на середньому вогні 45 хвилин або до розм'якшення, додаючи воду за необхідності.
2Дати перцям охолонути, щоб були теплими. Вийняти чилі та зарезервувати рідину.
3Помістити чилі у блендер, додати склянку рідини та подрібнений часник. Включити блендер на низькій швидкості та поступово підвищувати оберти. Подрюбнювати на високій швідкості, доки суміш не буде гладкою (це може зайняти 5‑10 хвилин). Соус готовий, коли насіння чилі повністю розмелеться. Якщо соус занадто густий, додати воду для більш гладкої консистенції.
17 калорій (14% від жирів, 11% від білків, 75% від вуглеводів)
9 мг фосфору;
4 мг кальцію;
0 мг заліза;
1408 МО вітаміну А;
0 мг АТФ вітаміну Е;
2 мг вітаміну С;
60 г води