Щі (з яловичиною та свіжою капустою) перші страви російська кухня 20 Січня, 2019 Лучшие рецепты народов мира Ingredients Яловичина - 500 г Вода - 3‑3,5 л Капуста білокачанна - 1 качан Морква - 2 шт. Цибуля - 1 шт. Зелена цибуля - 1 пучок Петрушка - 1 пучок Селера - 1 пучок Помідори - 3 шт. або Томатна паста - 2‑3 ст. ложки Борошно - 1 ст. ложка Жир - 2 ст. ложки Сметана - 4‑5 ст. ложок Лавровий лист - 2 шт. Перець духмяний - 6 горошин Сіль - 1 ст. ложка Directions 1М'ясо покласти в глибоку каструлю, залити холодною водою та варити до готовності. 2Моркву та цибулю очистити, дрібно нарізати й обсмажити на жирі. 3Капусту тонко нашаткувати, покласти в готовий бульйон, додати обсмажені овочі, подрібнену зелень цибулі, петрушки та селери, варити щі 30‑40 хвилин. 4Окремо приготувати заправку з борошна, томатної пасти або очищених від шкірки та дрібно нарізаних помідорів, лаврового листа, духмяного перцю, солі. 5За 2‑3 хвилини до закінчення варіння заправку додати в щі, довести страву до кипіння на помірному вогні. 6Готові щі розлити по тарілках, заправити сметаною та подавати до столу. 00:00