Шіїтаке з волоськими горіхами
Шіїтаке з волоськими горіхами

Шіїтаке з волоськими горіхами

  ,

23 Січня, 2019

100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 45 mins
  • Yields: 350 мл

Ingredients

Шіїтаке - 500 г

Волоські горіхи очищені - 200 г

Часник - 1 зубчик

Лимони - 0,5 шт.

Олія оливкова для смаження

Сіль

Цукор

Перець чорний мелений

Directions

1Вимити гриби, розрізати кожен на 4 частини. Скласти в каструлю, залити холодною водою. Довести до кипіння, варити 5 хвилин на помірному вогні. Відкинути на друшляк.

2Розігріти в сковороді трохи оливкової олії, додати гриби. Смажити 10 хвилин на помірному вогні, періодично помішуючи.

3Сушити волоські горіхи в іншій сковороді 5 хвилин на помірному вогні.

4Подрібнити половину грибів і горіхів за допомогою блендера до стану пюре.

5Очистити часник і пропустити через прес. Вичавити сік з 0,5 лимона.

6Змішати горіхово-грибне пюре з рештою шматочків шіїтаке. Додати лимонний сік, часник, перець, сіль і цукор, добре перемішати.

7Розкласти в стерилізовані банки, закупорити стерилізованими кришками.

8Стерилізувати закриті банки 10 хвилин на невеликому вогні.

9Зберігати в темному прохолодному місці.

00:00