100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 45 mins
Yields: 350 мл
Ingredients
Шіїтаке - 500 г
Волоські горіхи очищені - 200 г
Часник - 1 зубчик
Лимони - 0,5 шт.
Олія оливкова для смаження
Сіль
Цукор
Перець чорний мелений
Directions
1Вимити гриби, розрізати кожен на 4 частини. Скласти в каструлю, залити холодною водою. Довести до кипіння, варити 5 хвилин на помірному вогні. Відкинути на друшляк.
2Розігріти в сковороді трохи оливкової олії, додати гриби. Смажити 10 хвилин на помірному вогні, періодично помішуючи.
3Сушити волоські горіхи в іншій сковороді 5 хвилин на помірному вогні.
4Подрібнити половину грибів і горіхів за допомогою блендера до стану пюре.
5Очистити часник і пропустити через прес. Вичавити сік з 0,5 лимона.
6Змішати горіхово-грибне пюре з рештою шматочків шіїтаке. Додати лимонний сік, часник, перець, сіль і цукор, добре перемішати.
7Розкласти в стерилізовані банки, закупорити стерилізованими кришками.
8Стерилізувати закриті банки 10 хвилин на невеликому вогні.