гарбузовий торт з чорносливом
гарбузовий торт з чорносливом

Торт гарбузовий з чорносливом

    

25 Січня, 2019

100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 3 hrs 5 mins
  • Yields: 8-10 порцій

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно - 200 г

Масло вершкове - 120 г

Вода - 4‑5 ст. ложок

Сіль - 0,25 ч. ложки

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Гарбуз - 800 г

Чорнослив - 30 шт.

Коньяк - 150 мл

Цукор - 100 г

Цукор коричневий - 150 г

Вода - 200 мл

Вершки 30% - 180 мл

Лимони - 1 шт. (сік)

Яйця - 3 шт.

Кориця - 1 ч. ложка

Directions

1Додати до просіяного з сіллю борошна вершкове масло, розтерти в крихту. Влити крижану воду та замісити тісто. Загорнути у плівку, помістити в холодильник на 30 хвилин.

2Очистити гарбуз від насіння, нарізати шматочками, запікати 40‑60 хвилин при 180°С.

3Зрізати шкірку, подрібнити м'якоть до стану пюре в блендері.

4Додати до гарбузового пюре коричневий цукор, вершки, яйця, корицю і сік лимона. Перемішати до однорідності та розчинення цукру.

5Залити чорнослив коньяком, додати 100 г цукру та воду. Довести до кипіння, варити на середньому вогні 15 хвилин, доки чорнослив не стане м'яким, а рідина не увариться вдвічі.

6Розкачати тісто в тонкий пласт, розподілити по формі. Викласти половину чорносливу та гарбузове пюре.

7Випікати близько 45 хвилин при 180°С, доки начинка не схопиться.

8Остудити пиріг, подавати з рештою чорносливу та сиропом.

00:00