Бабка шоколадна з віскі
Бабка шоколадна з віскі

Бабка шоколадна з віскі

    

26 Січня, 2019

Baking Heaven 2016 October-November

  • Yields: 8-10 порцій

Ingredients

Масло вершкове - 230 г + додатково для змащування

Какао-порошок високоякісний - 105 г + додатково для підпорошування

Віскі шотландський  120 мл

Цукор дрібний (caster sugar) або цукрова пудра - 400 г

Борошно звичайне  280 г

Соди бікарбонат - 1,25 ч. ложки

Сіль - 1 ч. ложка

Яйця - 2 шт.

Ванільна паста або екстракт - 1 ч. ложка

Цукрова пудра для підпорошування

Directions

1Нагріти духовку до 160°C / газова позначка 2,5. Щедро змастити форму для бабки маслом, переконатися, що вся внутрішня частина форми змащена, потім підпорошити какао-порошком.

2Налити віскі на сковороду, яка стоїть на середньому вогні, додати вершкове масло кімнатної температури та какао-порошок і збивати вінчиком, доки масло не розтопиться.

3Зняти з вогню, додати цукор і перемішати до повного розчинення. Перекласти у велику миску, щоб маса швидше остигла.

4Просіяти борошно, бікарбонат соди та сіль в окрему миску та відставити.

5Покласти яйця та ваніль у чашу блендера або в миску для змішування, а потім ручним електроміксером збивати близько 3 хвилин.

6Додати охолоджений віскі та шоколадну суміш і збивати на низькій швидкості до поєднання.

7Додати суміш борошна та збити до однорідності.

8Вилити тісто у підготовлену форму та випікати 40‑50 хвилин, доки шпажка, вставлена у центр бабки, не вийде чистою.

9Дати бабі повністю охолонути у формі, перш ніж перекладати її на блюдо. Трохи підпорошити цукровою пудрою та подавати з ложкою збитих вершків.

00:00