Торт лимонний з меренгою
29 Січня, 2019
100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 1 hr 20 mins
- Yields: 8-10 порцій
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно - 200 г
Цукор - 90 г
Мигдаль мелений - 30 г
Яйця - 1 шт.
Масло вершкове - 125 г
Сіль - 1 щіпка
ДЛЯ НАЧИНКИ (КРЕМУ):
Лимони - 3 шт. (цедра + 100 мл соку)
Яйця - 2 шт.
Цукор - 130 г
Масло вершкове - 160 г
ДЛЯ НАЧИНКИ (МЕРЕНГИ):
Яйця - 3 білка
Цукрова пудра - 150 г
Цукор - 10 г
Directions
1Збити вершкове масло кімнатної температури з цукром. Додати сіль, борошно, мелений мигдаль і яйце. Замісити однорідне тісто, загорнути в плівку, помістити в холодильник на 1 годину.
2Зняти з лимонів цедру (без білої частини). Вичавити 100 мл соку.
3Збити яйця з цукром, додати сік і цедру лимонів. Нагріти суміш на повільному вогні, безупинно помішуючи (вона має посвітлішати і набути консистенції не надто густої сметани). Охолодити до кімнатної температури.
4Додати нарізане кубиками вершкове масло кімнатної температури. Збити до однорідності.
5Розкачати тісто тонким шаром, викласти у форму, наколоти виделкою, випікати 15 хвилин при 190°С.
6Корж повністю остудити. Викласти крем.
7Збити білки з цукровою пудрою та цукром, викласти на пиріг за допомогою кондитерського мішка або ложки.
8Запікати в розігрітій до 220°С духовці 5‑8 хвилин до коричневого кольору.