100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Yields: 0,5 л
Ingredients
Перець гострий (за можливості дуже м'ясистий) - 500 г
Волоські горіхи очищені - 100 г
Часник - 150 г
Сіль - 200 г
Коріандр - 50 г
Хмелі-сунелі - 50 г
Кориця - 1 щіпка
Directions
1Очистити гострий перець від насіння та перегородок. Нарізати тонкими смужками. Викласти перець тонким шаром на пергаментний папір і залишити на сонці, перець має втратити близько половини ваги.
2Очистити часник. Розтерти насіння коріандру в ступці або подрібнити за допомогою кавомолки.
3Подрібнити в'ялений перець за допомогою блендера.
4Додати до перцю часник і волоські горіхи та подрібнити. Довести до стану пасти.
5Всипати хмелі-сунелі та дрібку кориці, подрібнити.
6Додати подрібнене насіння коріандру.
7Поступово всипати сіль в аджику, кожен раз ретельно перемішуючи.
8Розкласти в сухі банки. Дати постояти 24 години.
час: час на в'ялення перцю + 30 хвилин + 24 години на настоювання