Пиріг сметанно-горіховий
Пиріг сметанно-горіховий

Пиріг сметанно-горіховий

  ,   

4 Лютого, 2019

100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 1 hr
  • Yields: 6-8 порцій

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно - 180 г

Масло вершкове - 120 г

Цукор - 120 г

Сметана - 200 г

Яйця - 3 шт.

Ванільний цукор - 1 ч. ложка

Сода - 1 ч. ложка

Розпушувач - 1 ч. ложка

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Цукор коричневий - 150 г

Кориця - 2 ч. ложки

Горіхи будь-які - 200 г

Масло вершкове - 30 г

Directions

1Змішати масло з цукром і ванільним цукром, збити в пишну піну.

2Вбити по одному яйця, кожен раз збиваючи суміш.

3Додати в сметану соду, перемішати. Сметана має збільшитися в обсязі.

4Просіяти борошно з розпушувачем.

5Додавати в масляну суміш борошно та сметану по черзі, в три прийоми. Замісити однорідне тісто.

6Крупно порубати горіхи ножем або подрібнити за допомогою блендера. Змішати з корицею і коричневим цукром, додати масло та перетерти все в крихту.

7Вилити в форму половину тіста, викласти начинку. Розподілити зверху тісто.

8Випікати в розігрітій до 180°С духовці 40‑50 хвилин.

00:00