100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 45 mins
Yields: 4 порції
Ingredients
Тісто листкове - 2 листи
Полуниця - 200 г
Цукрова пудра - 2 ст. ложки
Шоколад чорний або молочний - 150 г
Вершки жирні - 100 мл
Ванілін
Яйця - 1 жовток для змащування заготовок
Directions
1Розрізати листи листкового тіста на квадрати та зробити на кожному квадраті два Г-подібних надрізи. Підняти надрізані куточки та пропустити їх один через одного, немов переплітаючи. Наколоти тісто виделкою.
2Змастити заготовки жовтком. Випікати 25 хвилин в духовці, розігрітій до 180°С. Остудити.
3Вимити полуницю, видалити чашолистки. Висушити ягоди на паперовому рушнику та нарізати скибочками.
4Розтопити шоколад на водяній бані.
5Збити вершки з цукровою пудрою в пишну піну, додати ванілін. Продовжуючи збивати, влити тонкою цівкою шоколад.
6Викласти в готові слойки полуницю. Видавити шоколадний мус за допомогою кондитерського мішка. За бажання посипати цукровою пудрою.