млинці з моркви
млинці з моркви

Млинці морквяні (дріжджові пшеничні)

  

8 Лютого, 2019

Блины и оладьи (100 лучших рецептов)

Ingredients

Борошно - 500 г

Морква - 0,5 кг

Молоко - 1 л

Яйця - 4 шт.

Дріжджі - 30 г

Олія - 2 ст. ложки в тісто + для випікання млинців

Цукор - 0,5 ст. ложки

Сіль

Directions

1Моркву залити гарячою водою, закрити кришкою та варити до м'якості.

2Очистити варену моркву від шкірки, протерти, влити в неї 0,75 л молока та закип'ятити.

3У кипляче пюре всипати 200 г борошна, добре розтерти, щоб не було грудок, влити 0,25 л молока (лити потроху, розмішуючи); потім вбити яйця, всипати 200 г борошна, добре вибити, влити розведені в невеликій кількості води дріжджі, розмішати і дати тісту піднятися.

4Через 2 години тісто посолити, покласти в нього теплу олію, цукор, розмішати, додати 100 г борошна та вибивати 15 хвилин в теплому місці, доки тісто не стане пузиритися.

5Потім поставити тісто в тепле місце, покривши його зверху.

6Коли тісто підніметься, спекти на олії млинці.

00:00