100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Yields: 2,5-3 л
Ingredients
Полуниця - 3 кг
Цукор - 2 кг
Вода - 2,5 л
Directions
1Вимити полуницю, видалити чашолистки. Висушити ягоди на паперовому рушнику.
2Викласти ягоди в банку, пересипавши цукром. Влити воду (важливо, щоб вона не доходила до горлечка на 5‑6 см).
3Закрити банку пластиковою кришкою. Зробити в кришці отвір, помістити в нього еластичну трубку. Інший кінець трубки опустити в ємність з водою. Залишити для бродіння на 2 тижні.
4Злити сік. Додати 1 склянку цукру та поставити ще на 2 тижні для бродіння.
5Процідити через паперовий фільтр і розлити по пляшках.