Рулет маковий по-польськи
солодка випічка польська кухня Великдень, духовка, святкове
10 Лютого, 2019
100 лучших рецептов пасхального стола (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 2 hrs 20 mins
- Yields: 10 порцій
Ingredients
Дріжджі сухі швидкодіючі - 1 ч. ложка
Борошно - 250 г
Яйця - 1 шт. + 1 жовток для змащування
Молоко - 100 мл
Масло вершкове - 50 г + для змащування форми
Цукор - 2 ст. ложки
Сіль - 0,25 ч. ложки
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Мак сухий - 100 г
Мед - 4 ст. ложки
Родзинки - 50 г
Directions
1Розчинити сухі дріжджі в теплому молоці (близько 60°С), всипати цукор і третину борошна. Залишити на 20 хвилин.
2Додати яйце та розтоплене вершкове масло, всипати сіль і залишки бороша. Замісити тісто, залишити на 40 хвилин.
НАЧИНКА:
1Залити мак гарячою кип'яченою водою так, щоб рідина покрила всі зернятка. Залишити на 5 хвилин.
2Злити воду, подрібнити мак за допомогою блендера або кавомолки.
3З'єднати в сотейнику подрібнений мак з родзинками nf медом, довести суміш до кипіння на невеликому вогні, остудити.
РУЛЕТ:
1Обім'яти тісто, розкачати в прямокутний пласт розміром 30х20 см і товщиною 3‑4 мм. Розподілити зверху начинку, не доходячи 2 см до краю. Згорнути пласт рулетом, залишити на 30 хвилин.
2Змастити рулет жовтком, викласти на деко, змащене маслом (застелене пергаментним папером). Випікати при 190°С 30‑35 хвилин.