Кранч з горіхами та згущеним молоком
солодка випічка Великдень, духовка, святкове
12 Лютого, 2019
100 лучших рецептов домашней выпечки / 100 лучших рецептов пасхального стола (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Prep: 7 hrs 15 mins
- Cook: 45 mins
- Yields: 6-8 порцій - 1 рулет в глибокій формі діаметром 26-28 см
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно - 2 склянки / 320 г
Дріжджі сухі - 5‑6 г
Цукор - 50 г
Яйця - 1 шт. для змащування
Молоко - 50 мл
Ванільний цукор - 1 пакетик / 18‑20 г
Масло вершкове - 50 г
Лимон - 0,25 шт. (цедра)
Сіль - 1 щіпка
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Фундук смажений - 1 склянка
Молоко згущене варене - 1 банка
Масло вершкове - 100 г
ДЛЯ СИРОПУ:
Вода - 150 мл
Цукор - 150 г
Directions
1Змішати дріжджі, борошно та сіль, додати цукор, ванільний цукор. Вбити яйце, влити молоко, ретельно перемішати міксером до однорідної маси. Поступово додати нарізане кубиками вершкове масло кімнатної температури, всипати лимонну цедру. Вимішувати ще 10 хвилин після того, як вийшло однорідне тісто (воно має стати м'яким і еластичним). Накрити тісто плівкою, помістити в холодильник мінімум на 4 години.
2Збити згущене молоко кімнатної температури з м'яким маслом до однорідної консистенції.
3Вийняти тісто з холодильника, розкачати в пласт завтовшки 5 мм, викласти на нього крем і дрібно рубані горіхи. Згорнути рулетом, трошки притиснути. Розрізати вздовж. Накласти половини хрест-навхрест посередині, переплести між собою, починаючи від центру.
4Укласти у форму (круглу, з отвором посередині), змастити яйцем. Випікати 40‑45 хвилин при 170°С.
5Зварити сироп з води та цукру, змастити ним готовий кранч.
6Перед подачею нарізати.