Варення з полуниці з пряними травами
Варення з полуниці з пряними травами

Варення з полуниці з пряними травами

  

18 Лютого, 2019

100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 1 hr
  • Yields: 1,5-2 л

Ingredients

Полуниця - 3 кг

Цукор - 1,5 кг

М'ята, меліса або лимонник - велика жменя листя

Базилік синій - велика жменя листя

Ванільний цукор - 50 г

Лимонна кислота - 1/3 ч. ложки

Directions

1Вимити полуницю, видалити чашолистки, обсушити.

2Скласти ягоди в посуд для варіння. Засипати цукром і поставити на дуже повільний вогонь (на газову плиту краще поставити розсікач полум'я). Довести варення до кипіння, зняти пінку, вимкнути плиту і дати повністю охолонути під кришкою.

3Знову поставити варення на повільний вогонь. Довести до кипіння. Додати всі інші інгредієнти (листя - цілими) та кип'ятити на повільному вогні 15 хвилин.

4Розкласти по стерилізованих банках і закрити. Дати повністю охолонути.

5Зберігати в темному прохолодному місці.

00:00