Медяник
Медяник

Медяник (коврижка медова)

    

19 Лютого, 2019

100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 25 mins
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Борошно - 400 г

Какао-порошок - 2 ч. ложки

Імбир - 1 щіпка

Кориця - 1 щіпка

Кардамон - 1 щіпка

Розпушувач - 10 г

Цукор - 200 г

Мед - 100 г

Родзинки - 150 г

Олія - 100 мл + 1 ст. ложка для змащування форми

Directions

1Нагріти в сотейнику 200 мл води, всипати цукор і влити олію. Покласти мед, нагріти, помішуючи, до повного розчинення цукру.

2Змішати в окремому посуді прянощі та какао-порошок. Ввести їх у воду та ретельно розмішати.

3Залити родзинки водою на 20‑30 хвилин. Злити рідину.

4Порубати родзинки ножем і присипати борошном. Це дозволить рівномірно розподілити їх у тісті.

5Просіяти борошно з розпушувачем через сито.

6Змішати всі складові та замісити тісто.

7Вилити тісто у форму для запікання, змащену олією. Випікати в духовці при 200°С 20‑25 хвилин.

00:00