Доса
млинці, оладки, сирники індійська кухня
19 Лютого, 2019
100 лучших рецептов блинов и оладий (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Горох - 260 г
Борошно - 180 г
Вода - 500 мл
Яйця - 1 шт.
Каррі порошок - 0,5 ч. ложки
Коріандр - 1 ч. ложка
Кмин - 0,5 ч. ложки
Cіль
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Картопля - 1 кг
Морква - 4 шт. невеликі
Гірчиця - 2 ч. ложки насіння
Коріандр - 1 ч. ложка
Куркума - 1 щіпка
Гвоздика - 1 щіпка
Сіль
Олія для смаження
Directions
1Замочити горох у воді та прибрати на 30 годин у холодильник.
2Викласти горох у чашу блендера, залити 500 мл води. Подрібнити до консистенції пюре.
3Додати яйце, борошно, спеції, сіль, перемішати. Поставити на 5‑6 годин в тепле місце. Смажити млинці на розпеченій олії до рум'яної скоринки.
НАЧИНКА:
1Відварити очищену картоплю до готовності (20‑25 хвилин).
2Очистити моркву, натерти на крупній тертці.
3Всипати насіння гірчиці на сковороду на розігріту олію. Після того, як вони почнуть потріскувати, потримати 10‑15 секунд.
4Додати терту моркву. Обсмажувати 10 хвилин, постійно помішуючи. Додати спеції, сіль.
5Розім'яти картоплю на пюре. Додати моркву, посолити, перемішати.
ДОСА:
1Викласти начинку на половину готового млинця. Накрити другою половиною. Повторити з усіма млинцями.
2Подавати теплими.
час: 7 годин + 30 годин на замочування