Варення з кавунових шкірок з журавлиною
Варення з кавунових шкірок з журавлиною

Варення з кавунових шкірок з журавлиною

  

20 Лютого, 2019

100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 1 hr 20 mins
  • Yields: 3 л

Ingredients

Кавунові шкірки, очищені від зеленої шкірки та залишків м'якоті - 2 кг

Журавлина (можна шокової заморозки) - 500 г ягід

Цукор - 2 кг

Цукор тростинний - 500 г

Ванілін - 5 г

Мед - 100 г

Directions

1Нарізати шкірки невеликими рівними дольками. Засипати білим цукром і, не перемішуючи, поставити на маленький вогонь до повного розчинення цукру.

2Коли суміш закипить, акуратно зняти піну, вимкнути плиту і дати варенню повністю охолонути, не перемішуючи.

3Знову поставити на вогонь, довести на малому вогні до кипіння. Додати журавлину, тростинний цукор і ванілін. Продовжувати варити на середньому вогні 15 хвилин.

4Додати мед, зменшити вогонь до мінімального та варити ще 15 хвилин.

5Розкласти по стерилізованих банках, закрити і дати повністю охолонути.

6Зберігати в темному прохолодному місці.

00:00