Курка копчена в стилі Jerk

    

12 Листопада, 2016

100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)

  • Prep: 1 hr 15 mins
  • Cook: 1 hr 30 mins
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Курка — 1,4 кг м'ясисих шматочків (грудки, стегон і гомілок), при бажанні зі шкіркою

МАРИНАД:

Томатний сік - 1/2 склянки

Цибуля, тонко нарізана - 1/3 склянки

Лайм - 2 ст. ложки соку + дольки (за бажанням)

Вода - 2 ст. ложки

Ямайська приправа Jerk — 1-2 ст. ложки

Олія рослинна - 1 ст. ложка

Соус Pickapeppa - 1 ст. ложка (за бажанням)

Часник - 4 зубчики

Сіль - 1/2 ч. ложки

ЯМАЙСЬКА ПРИПРАВА JERK:

Цибулева пудра - 1 ч. ложка

Цукор - 0,5 ч. ложки

Перець червоний подрібнений - 0,5 ч. ложки

Чебрець сушений подрібнений - 0,5 ч. ложки

Сіль - 0,25 ч. ложки

Перець духмяний мелений - 0,25 ч. ложки

Кориця мелена - 0,25 ч. ложки

Directions

1Помістити курку в пластиковий пакет з застібкою, встановлений в глибокому блюді.

2МАРИНАД: В невеликій мисці об'єднати томатний сік, тонко нарізану цибулю, сік лайма, воду, ямайську приправу Jerk, олію, соус Pickapeppa, подрібнений часник, сіль.

3Залити маринадом курку. Щільно закрити пакет; перевертати, щоб курка рівномірно покрилася шаром маринаду. Маринувати в холодильнику від 1 до 4 годин, час від часу перевертаючи паке.

4В той самий час замочити у воді на 1 годину 6-8 шматків фруктової деревини.

5Підготувати коптильню відповідно до інструкцій виробника. Налити воду в каструлю; додати дерев'яні шматки. Покласти курку кістками вниз, над каструлею. Коптити, накривши кришкою, 1,5-2 години або до готовності (щонайменше, 76°С для грудок, 80°С для стегон і гомілок).

6При бажанні сервірувати курка дольками лайму.

ЯМАЙСЬКА ПРИПРАВА JERK:

1Змішати цибульний порошок; подрібнені червоний перець і сушений чебрець, сіль, мелені духмяний перець і корицю.

ПІДГОТОВКА: 15 хвилин
МАРИНУВАННЯ: 1 година
КОПЧЕННЯ: 1 година 30 хвилин

00:00

Nutrition Facts

Serving Size2 шматочка
Calories363 кал.
Sodium507 мг
Protein29 г
Cholesterol116 мг
Total Fat26 г
Saturated Fat7 г
Total Carbohydrates3 г