Варення з гарбуза з лимоном і ваніллю консервація 1 Березня, 2019 100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов) Yields: 1,5 л Ingredients Гарбуз - 1 кг м'якоті Лимони - 1 шт. Цукор - 700 г Вода - 150 мл Ваніль - 1 стручок Directions 1Очистити гарбуз від насіння та шкірки, нарізати скибочками, покласти в каструлю з товстим дном, додати воду та цукор. Залишити на 2 години. 2Обдати лимон окропом, щоб прибрати гіркоту. Нарізати тонкими кружальцями. 3Розрізати стручок ванілі уздовж, зішкребсти насіння. 4Додати до гарбуза лимон і стручок ванілі. Поставити на вогонь, довести до кипіння, варити на маленькому вогні 15 хвилин, помішуючи та знімаючи піну. 5Дати настоятися 2 години. 6Процес варіння повторити 3 рази. 7Охолодити варення. Витягти стручок ванілі. 8Розлити варення в стерилізовані банки та закрити. 9Зберігати при кімнатній температурі.ЧАС: 1 година 15 хвилин + 8 годин витримки + час на охолодження 00:00