Варення з гарбуза з лимоном і ваніллю
Варення з гарбуза з лимоном і ваніллю

Варення з гарбуза з лимоном і ваніллю

  

1 Березня, 2019

100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Yields: 1,5 л

Ingredients

Гарбуз - 1 кг м'якоті

Лимони - 1 шт.

Цукор - 700 г

Вода - 150 мл

Ваніль - 1 стручок

Directions

1Очистити гарбуз від насіння та шкірки, нарізати скибочками, покласти в каструлю з товстим дном, додати воду та цукор. Залишити на 2 години.

2Обдати лимон окропом, щоб прибрати гіркоту. Нарізати тонкими кружальцями.

3Розрізати стручок ванілі уздовж, зішкребсти насіння.

4Додати до гарбуза лимон і стручок ванілі. Поставити на вогонь, довести до кипіння, варити на маленькому вогні 15 хвилин, помішуючи та знімаючи піну.

5Дати настоятися 2 години.

6Процес варіння повторити 3 рази.

7Охолодити варення. Витягти стручок ванілі.

8Розлити варення в стерилізовані банки та закрити.

9Зберігати при кімнатній температурі.

ЧАС: 1 година 15 хвилин + 8 годин витримки + час на охолодження

00:00