Пиріг сирний (творожний) з персиками
Пиріг сирний (творожний) з персиками

Пиріг сирний (творожний) з персиками

    

4 Березня, 2019

100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 2 hrs
  • Yields: 6-8 порцій

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно - 200 г

Цукор - 80 г

Масло вершкове - 150 г

Яйця - 1 шт.

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Сирна маса (солодкий сир / творог) - 300 г

Сметана - 2 ст. ложки

Цукрова пудра - 2 ст. ложки

Персики - 2‑3 шт. свіжих або 300 г консервованих

Коньяк - 1 ст. ложка

Цукор - 3 ст. ложки

Directions

1Змішати масло кімнатної температури з яйцем і цукром. Додати борошно та замісити тісто. Загорнути його у плівку та помістити в холодильник приблизно на 40 хвилин.

2Розкачати тісто, викласти у змащену маслом або застелену пергаментом форму так, щоб утворилися бортики. Наколоти тісто виделкою, зверху покласти пергамент і вантаж. Випікати при 200°С 20 хвилин.

3Зняти вантаж і випікати ще 15 хвилин.

4Додати в сирну масу сметану та цукрову пудру, добре перемішати, викласти на готове тісто та помістити в холодильник на 30 хвилин.

5Очистити персики від шкірки, видалити кісточку, нарізати невеликими шматочками. Посипати цукром, полити коньяком.

6Перекласти персики в товстостінний сотейник і поставити на середній вогонь. Нагрівати, доки цукор не розчиниться та не покриє фрукти карамеллю.

7Остудити персики та розкласти на сирний крем.

00:00