Пиріг сирний (творожний) з персиками
4 Березня, 2019
100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 2 hrs
- Yields: 6-8 порцій
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно - 200 г
Цукор - 80 г
Масло вершкове - 150 г
Яйця - 1 шт.
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Сирна маса (солодкий сир / творог) - 300 г
Сметана - 2 ст. ложки
Цукрова пудра - 2 ст. ложки
Персики - 2‑3 шт. свіжих або 300 г консервованих
Коньяк - 1 ст. ложка
Цукор - 3 ст. ложки
Directions
1Змішати масло кімнатної температури з яйцем і цукром. Додати борошно та замісити тісто. Загорнути його у плівку та помістити в холодильник приблизно на 40 хвилин.
2Розкачати тісто, викласти у змащену маслом або застелену пергаментом форму так, щоб утворилися бортики. Наколоти тісто виделкою, зверху покласти пергамент і вантаж. Випікати при 200°С 20 хвилин.
3Зняти вантаж і випікати ще 15 хвилин.
4Додати в сирну масу сметану та цукрову пудру, добре перемішати, викласти на готове тісто та помістити в холодильник на 30 хвилин.
5Очистити персики від шкірки, видалити кісточку, нарізати невеликими шматочками. Посипати цукром, полити коньяком.
6Перекласти персики в товстостінний сотейник і поставити на середній вогонь. Нагрівати, доки цукор не розчиниться та не покриє фрукти карамеллю.
7Остудити персики та розкласти на сирний крем.