100 лучших рецептов пасхального стола (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 1 hr 30 mins
Yields: 8 порцій
Ingredients
Свинина - 1 окіст / близько 1,5 кг
Сало (бекон або грудинка) - 150 г
Морква - 2 шт.
Часник - 5 зубчиків
Суміш трав (орегано, базилік, лавровий лист) - 1 ч. ложка
Cіль
Перець чорний мелений
Directions
1Очистити овочі. Нарізати часник смужками, моркву - брусочками завдовжки 10‑12 см, завширшки 7 мм.
2Нарізати сало такими самими брусочками, як і моркву.
3Очистити окіст від шкіри та надлишків сала, залишивши шар завтовшки 5 мм. Зробити тонким ножем поперечні надрізи майже на всю довжину, нашпигувати морквою, салом і часником. Надрізати сало, що залишилося на поверхні, хрест-навхрест у вигляді решітки.
4Натерти окіст сіллю, перцем і травами. Покласти на середину аркуша пергаментного паперу, закрити конвертом.
5Запікати в розігрітій до 180°С духовці 1 годину.
6Через 50 хвилин зробити в папері надріз і розкрити його, щоб на м'ясі утворилася рум'яна скоринка.