Гарячі бутерброди
Гарячі бутерброди

Гарячі бутерброди

    ,

7 Березня, 2019

Михаил Генделев. Книга о вкусной и нездоровой пище, или Еда русских в Израиле

Ingredients

ДЛЯ ВОЛОГИХ ГРІНОК:

Хліб або булка

Яйця - 1 шт.

Молоко або вершки або вода - 0,5 склянки

Сіль

Цукор - 1 ч. ложка

Перець чорний мелений

Кмин (за бажання)

Мак (за бажання)

Часник сухий - на кінчику ножа (за бажання)

Ванілін (за бажання - для солодких грінок)

Кориця (за бажання - для солодких грінок)

Масло або олія будь-які

ДЛЯ БУТЕРБРОДІВ:

Яйця - 1 шт.

Майонез

Масло вершкове (варіант)

Сир твердий або плавлений

Ковбаса

Шинка

Індичка копчена

Курка варена

Язик відварний

Риба

Сардини

Тунець

Скумбрія холодного копчення (в крайньому випадку)

Гарбуз печений

Міноги в гірчичному соусі

Кальмари

Помідори

Зелень

Каперси

ДЛЯ ТОМАТНОГО СОКУ:

Томатний сік баночний і коробковий

Сіль - 1 ч. ложка без гірки

Цукор - 2 ч. ложки

Лимон - 2 ч. ложки соку

Кетчуп - 2 ч. ложки

Перець чорний мелений

Паприка

Соус «Табаско» - 3‑5 крапель

Directions

ВОЛОГІ ГРІНКИ:

1Шматочки хліба або булки, які почали черствіти змочити яйцями, збитими з молоком (вершками) або водою і різними добавками.

2З двох боків обсмажити на маслі або олії до скоринки кольору дешевого бурштину у булки або теракоти у житнього хліба, щоб продавлювалася при натисканні виделкою, пальцем, лопаткою.

ГАРЯЧІ БУТЕРБРОДИ:

1Зверху обмазати обсмажені скибочки майонезом зі вбитим в нього яйцем (або, хто береже фігуру, - без яйця, можна не мазати і майонезом, тільки несмачно буде, тоді помазати вершковим маслом) і посипати тертим сиром, в ідеалі пармезаном, або покласти пластинку сиру, або помазати плавленим сирком.

2Зверху можна покласти майже все, що завгодно. НЕ ГОДЯТЬСЯ: оселедець, свіжі овочі (крім помідорів, нарізаних тонкими кружальцями, але в жодному разі не свіжі огірки), готові салати: хумус, тхина, салат з баклажанів з майонезом (салат хацілім), дуже тверді сорти ковбас, пікулі, делікатесні блакитні сири та камамбер.

3Покриті бутерброди поставити в електропіч, або духовку, або на сковорідку - на маленький вогонь і під кришку!

4Коли запечеться - подавати до столу, присипавши рубаною зеленню та каперсами. До чаю, кави, пива, глінтвейну або - по сезону - з соками. Відмінно - якщо це сік томатний.

5ТОМАТНИЙ СІК: Баночний і коробковий томатний сік занадто концентрований. Його розвести на третину кип'яченою водою і додати сіль, цукор, лимонний сік, кетчуп, чорний перець і паприку та капнути соусу «Табаско».

6До речі, напівфабрикат (особливо якщо додати в збите яйце ванілін і корицю) можна подавати - і це смачно! - з варенням з яблук на швидку руку.

На житній, чорний хліб класти зверху м'ясні продукти, у крайньому випадку - птицю. Рибне - не варто. На білу булку або в піту - без обмежень.

00:00