Гарячі бутерброди
бутерброди духовка, з черствого хлібу
7 Березня, 2019
Михаил Генделев. Книга о вкусной и нездоровой пище, или Еда русских в Израиле
Ingredients
ДЛЯ ВОЛОГИХ ГРІНОК:
Хліб або булка
Яйця - 1 шт.
Молоко або вершки або вода - 0,5 склянки
Сіль
Цукор - 1 ч. ложка
Перець чорний мелений
Кмин (за бажання)
Мак (за бажання)
Часник сухий - на кінчику ножа (за бажання)
Ванілін (за бажання - для солодких грінок)
Кориця (за бажання - для солодких грінок)
Масло або олія будь-які
ДЛЯ БУТЕРБРОДІВ:
Яйця - 1 шт.
Майонез
Масло вершкове (варіант)
Сир твердий або плавлений
Ковбаса
Шинка
Індичка копчена
Курка варена
Язик відварний
Риба
Сардини
Тунець
Скумбрія холодного копчення (в крайньому випадку)
Гарбуз печений
Міноги в гірчичному соусі
Кальмари
Помідори
Зелень
Каперси
ДЛЯ ТОМАТНОГО СОКУ:
Томатний сік баночний і коробковий
Сіль - 1 ч. ложка без гірки
Цукор - 2 ч. ложки
Лимон - 2 ч. ложки соку
Кетчуп - 2 ч. ложки
Перець чорний мелений
Паприка
Соус «Табаско» - 3‑5 крапель
Directions
ВОЛОГІ ГРІНКИ:
1Шматочки хліба або булки, які почали черствіти змочити яйцями, збитими з молоком (вершками) або водою і різними добавками.
2З двох боків обсмажити на маслі або олії до скоринки кольору дешевого бурштину у булки або теракоти у житнього хліба, щоб продавлювалася при натисканні виделкою, пальцем, лопаткою.
ГАРЯЧІ БУТЕРБРОДИ:
1Зверху обмазати обсмажені скибочки майонезом зі вбитим в нього яйцем (або, хто береже фігуру, - без яйця, можна не мазати і майонезом, тільки несмачно буде, тоді помазати вершковим маслом) і посипати тертим сиром, в ідеалі пармезаном, або покласти пластинку сиру, або помазати плавленим сирком.
2Зверху можна покласти майже все, що завгодно. НЕ ГОДЯТЬСЯ: оселедець, свіжі овочі (крім помідорів, нарізаних тонкими кружальцями, але в жодному разі не свіжі огірки), готові салати: хумус, тхина, салат з баклажанів з майонезом (салат хацілім), дуже тверді сорти ковбас, пікулі, делікатесні блакитні сири та камамбер.
3Покриті бутерброди поставити в електропіч, або духовку, або на сковорідку - на маленький вогонь і під кришку!
4Коли запечеться - подавати до столу, присипавши рубаною зеленню та каперсами. До чаю, кави, пива, глінтвейну або - по сезону - з соками. Відмінно - якщо це сік томатний.
5ТОМАТНИЙ СІК: Баночний і коробковий томатний сік занадто концентрований. Його розвести на третину кип'яченою водою і додати сіль, цукор, лимонний сік, кетчуп, чорний перець і паприку та капнути соусу «Табаско».
6До речі, напівфабрикат (особливо якщо додати в збите яйце ванілін і корицю) можна подавати - і це смачно! - з варенням з яблук на швидку руку.
На житній, чорний хліб класти зверху м'ясні продукти, у крайньому випадку - птицю. Рибне - не варто. На білу булку або в піту - без обмежень.