100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 1 hr
Yields: 2-2,5 л
Ingredients
Полуниця - 2 кг
Малина різносортна (можна додати лісової), бажано без плодоніжок - 2 кг
Цукор - 3 кг
Лимони - 0,5 шт. (сік)
Directions
1Вимити полуницю, видалити чашолистки, обсушити.
2Засипати ягоди цукром і, не перемішуючи, поставити на маленький вогонь до повного розчинення цукру, бажано в мідному посуді, під емальований краще поставити розсікач полум'я (якщо плита газова). Коли суміш закипить, акуратно зняти піну. Вимкнути плиту і дати варенню повністю охолонути під кришкою, не перемішуючи.
3Знову поставити варення на вогонь, довести при малій температурі до кипіння і варити на середньому вогні 10 хвилин.
4Додати лимонний сік і вимкнути плиту.
5Розкласти по стерилізованих банках і закрити. Дати повністю охолонути.