Печериці з огірками та солодким перцем
Печериці з огірками та солодким перцем

Печериці з огірками та солодким перцем

  ,

8 Березня, 2019

100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 45 mins
  • Yields: 1 л

Ingredients

Печериці - 500 г

Огірки - 200 г

Перець болгарський жовтий - 100 г

Кріп - 1 парасолька

ДЛЯ МАРИНАДУ:

Вода - 500 мл

Оцет винний білий - 20 мл

Перець чорний - 3 горошини

Гвоздика - 1 бутон

Сіль

Цукор

Directions

1Скласти печериці в друшляк, промити холодною водою. Перекласти гриби в каструлю, залити холодною водою. Довести до кипіння, варити 5 хвилин на помірному вогні. Відкинути на друшляк.

2Перець очистити від насіння та перегородок, нарізати великими кубиками. Огірки нарізати кружальцями завтовшки 2 см.

3МАРИНАД: Влити в каструлю воду, додати чорний перець і гвоздику. Поставити на вогонь, довести до кипіння. Влити оцет, додати сіль і цукор. Варити 5 хвилин на помірному вогні.

4Покласти в маринад огірки, перець і гриби. Довести до кипіння, варити 5 хвилин на помірному вогні.

5Помістити парасольку кропу в стерилізовані банки невеликої ємності. Викласти гриби, перець і огірки шарами. Рівномірно залити маринадом. Закупорити стерилізованими кришками.

6Стерилізувати закриті банки 10 хвилин на невеликому вогні.

7Зберігати в темному прохолодному місці.

00:00