100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 2 hrs
Yields: 2 л
Ingredients
Сливи великі (добре підійде чорнослив) - 3 кг
Цукор тростинний - 1,5 кг
Фундук смажений без лушпиння - 200 г
Мигдаль смажений без лушпиння - 200 г
Кеш'ю - 200 г
Лимонна кислота - на кінчику ножа
Directions
1Cливи проткнути в декількох місцях голкою або зубочисткою. Зробити надріз гострим ножем по з'єднанню плода та відкрити його. Вийняти кісточку ложкою-нуазеткою або чайною ложкою з гострими краями, намагаючись якомога менше пошкодити плід. У кожну сливу вкласти один з горіхів.
2Засипати фаршировані сливи цукром і поставити на дуже повільний вогонь (на газову плиту краще поставити розсікач полум'я). Довести до кипіння та зняти пінку, перемішуючи дуже акуратно. Вимкнути плиту і дати варенню повністю охолонути під кришкою.
3Знову поставити на повільний вогонь. Довести до кипіння. Додати лимонну кислоту та кип'ятити на повільному вогні 30 хвилин.
4Розкласти по стерилізованих банках і закрити.
5Дати повністю охолонути та зберігати в темному прохолодному місці.