Пиріг з маком
Пиріг з маком

Пиріг з маком

    

14 Березня, 2019

100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 1 hr 40 mins
  • Yields: 10-12 порцій

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно - 400 г

Масло вершкове - 200 г

Цукор - 100 г

Яйця - 2 шт.

Лимони - 1 шт. (цедра)

Розпушувач - 1 ч. ложка

Сіль - 1 щіпка

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Сир (творог) - 700 г

Цукор - 200 г

Яйця - 2 шт.

Масло вершкове - 100 г

Лимони - 1 шт. (цедра)

Мак - 150 г

Мед - 6 ст. ложок

Родзинки - 50 г

Коньяк - 3 ст. ложки

Directions

1Змішати просіяне з розпушувачем і сіллю борошно разом із цукром, розтерти з вершковим маслом до крихти. Додати яйця, цедру та замісити однорідне тісто. Загорнути його в плівку, помістити в холодильник на 30 хвилин.

2Збити сир (творог) з яйцем, цукром, розтопленим вершковим маслом і цедрою до однорідної пишної маси.

3Залити родзинки коньяком, мак - окропом. Залишити мак на 5 хвилин, злити воду, розмолоти в блендері або кавомолці.

4Змішати родзинки, мак і мед, поставити на вогонь і довести до кипіння. Охолодити. Додати яйце та добре розмішати.

5Розкачати 2/3 тіста і перекласти у форму так, щоб вийшли бортики. Викласти сирну начинку, зверху акуратно розподілити макову. Тонко розкачати тісто, вирізати з нього фігурки. Розкласти їх поверх пирога.

6Випікати при 180°С 40‑50 хвилин.

00:00