100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 3 hrs
Yields: 12 шт.
Ingredients
Борошно - 560 г
Дріжджі - 15 г
Цукор - 200 г
Яйця - 1 шт. + 1 шт. для змащування тіста
Масло вершкове - 100 г
Молоко - 250 мл
Directions
1Розтерти дріжджі з просіяним борошном, додати цукор, перемішати. Розтопити вершкове масло, влити в нього молоко, вбити яйце, перемішати. Зробити в борошні поглиблення, влити цю суміш. Вимісити еластичне тісто, скачати в кулю, накрити рушником, поставити в тепло на 1,5‑2 години.
2Обім'яти тісто, що підійшло, викласти на присипану борошном дошку та розділити на 24 рівні частини.
3Скачати з кожної частини ковбаску завтовшки з палець. Скласти по 2 ковбаски хрест-навхрест посередині, скрутити від перетину в джгут, згорнути у кільце.
4Викласти кільця на деко, застелене пергаментом, залишити на 1,5 години.
5Випікати 10‑15 хвилин при 180°С.
6Збити яйце з 1 ст. ложкою молока. Змастити віночки яєчно-молочною сумішшю за 5 хвилин до закінчення випічки.