Пиріг з полуницею
16 Березня, 2019
100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 40 mins
- Yields: 8 порцій
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно - 140 г
Фундук - 50 г
Масло вершкове - 100 г
Цукрова пудра - 50 г
Яйця - 1 шт.
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Молоко - 350 г
Яйця - 4 жовтки
Цукор коричневий - 100 г
Крохмаль - 15 г
Полуниця - 500 г
Джем полуничний - 4 ст. ложки
Directions
1Обсмажувати горіхи на сухій сковороді 10 хвилин і перемолоти за допомогою блендера в борошно.
2Розтерти борошно з нарізаним кубиками маслом, додати подрібнені горіхи, цукрову пудру та яйце, замісити тісто. За необхідності влити 1‑2 ст. ложки холодної води. Загорнути тісто в плівку та помістити в холодильник на 30 хвилин.
3Розкачати тісто, викласти у форму для випічки. Накрити пергаментом, розмістити зверху вантаж. Випікати тісто при 190°С 15 хвилин.
4Зняти вантаж і випікати ще 7 хвилин до золотистого кольору.
5КРЕМ: Закип'ятити молоко, остудити. Збити жовтки з цукром і крохмалем в піну. Додати молоко в жовтки невеликими порціями, постійно помішуючи. Довести суміш до кипіння на невеликому вогні при постійному помішуванні. Крем має загуснути. Зняти з вогню, накрити плівкою, остудити.
6Викласти остиглий крем на готову основу з тіста. Нарізати полуницю, акуратно розкласти поверх крему та промазати полуничним джемом.