Пиріг з полуницею
Пиріг з полуницею

Пиріг з полуницею

    

16 Березня, 2019

100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 40 mins
  • Yields: 8 порцій

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно - 140 г

Фундук - 50 г

Масло вершкове - 100 г

Цукрова пудра - 50 г

Яйця - 1 шт.

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Молоко - 350 г

Яйця - 4 жовтки

Цукор коричневий - 100 г

Крохмаль - 15 г

Полуниця - 500 г

Джем полуничний - 4 ст. ложки

Directions

1Обсмажувати горіхи на сухій сковороді 10 хвилин і перемолоти за допомогою блендера в борошно.

2Розтерти борошно з нарізаним кубиками маслом, додати подрібнені горіхи, цукрову пудру та яйце, замісити тісто. За необхідності влити 1‑2 ст. ложки холодної води. Загорнути тісто в плівку та помістити в холодильник на 30 хвилин.

3Розкачати тісто, викласти у форму для випічки. Накрити пергаментом, розмістити зверху вантаж. Випікати тісто при 190°С 15 хвилин.

4Зняти вантаж і випікати ще 7 хвилин до золотистого кольору.

5КРЕМ: Закип'ятити молоко, остудити. Збити жовтки з цукром і крохмалем в піну. Додати молоко в жовтки невеликими порціями, постійно помішуючи. Довести суміш до кипіння на невеликому вогні при постійному помішуванні. Крем має загуснути. Зняти з вогню, накрити плівкою, остудити.

6Викласти остиглий крем на готову основу з тіста. Нарізати полуницю, акуратно розкласти поверх крему та промазати полуничним джемом.

00:00