Вергуни волинські
Вергуни волинські

Вергуни волинські

  ,   

17 Березня, 2019

50 рецептов украинской кухни

Ingredients

Борошно - 2 склянки

Яйця - 5 шт.

Олія - 2,5 ложки

Цукор - 50 г

Жир свинячий для смаження

Цукрова пудра

Directions

1Розтерти яйця з цукром, додати олію. У цю масу поступово всипати борошно. Замісити досить круте тісто, вливши 0,25 або 0,5 склянки води. Тісто місити не менш 30 хвилин.

2Розкачати тісто в пласт завтовшки 2‑3 мм, нарізати смужками 2,5х10 см. Смужки скласти навпіл, переплести в косу, кінці скріпити.

3Розігріти в низькій і широкій каструлі свинячий жир. Вергуни занурити в киплячий смалець на 1‑2 хвилини, до появи золотистого кольору.

4Потім викласти на блюдо та посипати цукровою пудрою. Подавати гарячими або холодними.

00:00