Паска заварна
Паска заварна

Паска заварна

    , ,

24 Березня, 2019

100 лучших рецептов пасхального стола (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Prep: 9 hrs
  • Cook: 3 hrs
  • Yields: 12-15 шт.

Ingredients

Борошно - 1,5 кг

Масло вершкове розтоплене - 125 мл + для змащування форми

Вода - 125 мл

Яйця - 3 шт. + 1 шт. для змащування

Молоко - 250 мл

Дріжджі свіжі - 70 г

Цукор - 80 г

Чай чорний свіжозаварений - 500 мл

Родзинки - 80 г

Мускатний горіх - 1 щіпка

Шафран - 0,25 ч. ложки порошку

Сіль - 2 ч. ложки

Directions

1Залити дріжджі 125 мл теплої води.

2Закип'ятити половину молока, заварити 100 г борошна. Добре розмішати.

3Коли дріжджі підійдуть, змішати їх з завареним борошном. Додати залишки закип'яченого теплого молока, сіль і яйця. Підсипати борошно, вимісити густе тісто, залишити в теплому місці на 6‑7 годин.

4Влити в тісто, що підійшло, підігріте масло та невеликими порціями теплий чай з розчиненим цукром. Додати мускатний горіх і шафран. Всипати майже всю решту борошна при безперервному помішуванні.

5Викласти тісто на стіл і вибивати, доки не з'являться бульбашки.

6Помістити в змащену маслом форму, накрити теплим рушником і залишити підходити на 1 годину.

7Знову викласти на стіл, перемішати з родзинками, ще раз обережно вибити і дати підійти в тому ж посуді (30 хвилин).

8Розкласти тісто в змащені маслом форми, дати ще раз підійти.

9Змастити верх пасок яйцем і випікати при 180°С до рум'яної скоринки.

ЧАС: 3 години + 9 годин на розстойку тіста

00:00