Вергуни київські
Вергуни київські

Вергуни київські

  ,   

25 Березня, 2019

50 рецептов украинской кухни

Ingredients

Борошно - 2,5 склянки

Яйця - 3 шт.

Масло вершкове - 2 ст. ложки

Молоко - 3 ст. ложки

Цукор - 3 ст. ложки

Ром - 0,5 ст. ложки

Мигдаль гіркий - 12 шт.

Жир свинячий - 750 г

Цукрова пудра

Вода - 0,5 склянки

Directions

1Розтерти яйця з цукром, додати масло та молоко, ром, тертий мигдаль. У цю масу поступово всипати борошно. Замісити досить круте тісто, вливши 0,25 або 0,5 склянки води.

2Розкачати тісто в пласт завтовшки 2‑3 мм, нарізати смужками 2,5х10 см. Смужки скласти навпіл, переплести в косу, кінці скріпити.

3Розігріти в низькій широкій каструлі свинячий жир. Вергуни занурити в киплячий смалець на 1‑2 хвилини, до появи золотистого кольору.

4Потім викласти на блюдо та посипати цукровою пудрою. Подавати гарячими або холодними.

00:00