50 рецептов украинской кухни
111 лучших кулинарных рецептов на каждый день (Кулинарные чудеса)
Эх, яблочко!
Яблоки (кулинария)
Ingredients
Яблука - 10 шт. / 8 шт.
Яйця - 4 шт.
Борошно пшеничне - 3 склянки
Молоко - 0,5 склянки / 0,75 склянки
Цукор - 1 ст. ложка
Сіль - 0,5 ч. ложки
Масло вершкове - 75 г або
Сметана
Directions
1Яблука очистити від серцевини та шкірки, нарізати тонкими дольками.
2Змішати яблучні дольки з молоком, збитими та розтертими з цукром яйцями, сіллю. Поступово додавати борошно, вимісити тісто.
3Чайною ложкою брати шматочки тіста з яблучними дольками та кидати в киплячу, трохи підсолену воду. Варити, доки галушки не опиняться сухими при розрізанні (доки яблучна начинка не вбереться в тісто, що оточує її).
4Подавати з розтопленим вершковим маслом або сметаною.