Вергуни прості
Вергуни прості

Вергуни прості

  ,   

29 Березня, 2019

50 рецептов украинской кухни

Ingredients

Борошно - 3 склянки

Яйця - 3 жовтки

Сметана - 0,5 склянки

Цукор - 1 ст. ложка

Ром - 2 ст. ложки

Оцет - 0,5 ст. ложки

Сіль - 0,5 ч. ложки

Жир свинячий для смаження

Цукрова пудра

Directions

1Розтерти яйця з цукром, додати сметану, ром, оцет і сіль. У цю масу поступово всипати борошно. Замісити досить круте тісто, вливши 0,25 або 0,5 склянки води.

2Розкачати тісто в пласт завтовшки 2‑3 мм, нарізати смужками 2,5х10 см. Смужки скласти навпіл, переплести в косу, кінці скріпити.

3Розігріти в низькій і широкій каструлі свинячий жир. Вергуни занурити в киплячий смалець на 1‑2 хвилини, до появи золотистого кольору.

4Потім викласти на блюдо і посипати цукровою пудрою. Подавати гарячими або холодними.

00:00