Паска з родзинками та горіхами
солодка випічка Великдень, духовка, святкове
30 Березня, 2019
100 лучших рецептов домашней выпечки / 100 лучших рецептов пасхального стола (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 5 hrs
- Yields: 2 невеликих паски або 6 маленьких
Ingredients
Борошно - 550 г + на підпил
Молоко - 250 мл
Дріжджі - 15 г свіжих або 7 г сухих
Яйця - 2 шт.
Масло вершкове - 60 г
Цукор - 40 г
Сіль - 10 г
Фундук - 60 г
Родзинки без кісточок - 60 г
ДЛЯ ГЛАЗУРІ:
Цукрова пудра - 150 г
Яйця - 1 білок
Directions
1Розкришити дріжджі, змішати з половиною цукру та розвести третиною теплого молока. Поставити в тепло на 10 хвилин.
2Додати яйця, другу половину цукру, розмішати. Всипати борошно, перемішати. Влити тепле молоко, перемішати. Почати вимішувати тісто.
3Додати сіль і тепле розтоплене вершкове масло. Вимісити остаточно еластичне тісто.
4Перекласти тісто в миску, накрити рушником, поставити в тепло, щоб воно підійшло (тісто має збільшитися в об'ємі в 2‑3 рази).
5Обім'яти, накрити і знов поставити підніматися.
6Замочити родзинки, злити воду, обваляти в борошні.
7Просмажувати горіхи на сухій сковороді 2‑3 хвилини, очистити від шкірки, порубати ножем.
8Розкачати тісто на присипаный борошном поверхні, розподілити по ньому горіхи та родзинки. Згорнути рулетом, розділити на кількість форм, сформувати кулі.
9Покласти кожну кулю в окрему форму, накрити рушником, залишити на 40 хвилин.
10Випікати 30‑40 хвилин при 180°С.
11ГЛАЗУР: Змішати білок з цукровою пудрою
12Покрити глазур'ю охолоджені паски.