баранина з соусом
баранина з соусом

Бараняча лопатка або м’якоть (з соусом)

      

2 Квітня, 2019

100 рецептов французской кухни

  • Cook: 35 mins

Ingredients

Баранина - 1 кг лопатки або м'якоті

Масло вершкове - 50 г

Борошно - 3 ст. ложки

Оцет - 3 ст. ложки

Олія - 3 ст. ложки

Цибуля - 2 шт.

Вино сухе червоне - 0,5 склянки

Лавровий лист

Петрушка

Лимон

Часник

Гвоздика

Directions

1МАРИНАД: Змішати 1 ст. ложку оцту, олію, вино, нарізану цибулю, лавровий лист, петрушку, 3‑4 кружальця лимона, гвоздику, кілька горошин перцю, сіль.

2Покласти м'ясо в маринад на 24 години.

3М'ясо вийняти з маринаду й обсмажити в скороварці на 20 г вершкового масла.

4Облити м'ясо маринадом, вийнявши гвоздику. Закрити та тушкувати 30 хвилин. Вийняти м'ясо, зберегти гарячим.

5СОУС: Процідити рідину, що залишилася в каструлі. Влити назад у каструлю, додати 30 г вершкового масла, борошно, розведене в 0,5 склянки води, 2 ст. ложки оцту, пучок зелені. Закрити та варити 5 хвилин. Відкрити, вийняти зелень, поперчити соус, налити в соусник.

6Подавати м'ясо з соусом.

00:00