Цукати з груш консервація 4 Квітня, 2019 Яблоки и груши. Лучшие рецепты домашних заготовок Ingredients Груші трохи недостиглі з щільною м'якоттю - 1 кг Цукор - 1,2 кг Вода - 300 г Directions 1Очистити груші від шкірки, нарізати дольками, бланшувати не більше 10 хвилин. До бланшування тримати дольки в підкисленій воді. 2Дольки залити гарячим (80-85°С) цукровим сиропом, варити 15 хвилин, витримати 10 годин. 3Потім знову поварити 15 хвилин, витримати ще 10 годин. 4Третій раз цукати варити, доки вони не стануть прозорими, а сироп густим. 5Відкинути на друшляк і залишити на 1‑1,5 години. 6Остиглі дольки викласти на сито в один шар, підсушити на сонці або в духовці при 40°С, посипати дрібним цукром і сушити до готовності. 7Готові цукати укласти в сухі банки та закрити кришками, щоб уникнути пересихання цукатів. 00:00