Веріни зі шпинату та солодкого перцю
закуски, страви з морепродуктів дитяче, пароварка
9 Квітня, 2019
Школа гастронома 2010 №24 (170) Декабрь
- Cook: 35 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Шпинат свіжий - 100 г
Перець солодкий жовтий - 3 шт.
Часник - 2 зубчики
Кінза - 2 гілочки
Кріп - 2 гілочки
Крохмаль кукурудзяний - 2 ст. ложки
Вершки 35% - 2 ст. ложки
Креветки очищені варені - 200 г
Олія оливкова
Сіль
Перець чорний мелений
Directions
1Перці вимити, помістити на деко, скропити олією. Поставити в розігріту до 200°С духовку на 15 хвилин.
2Перекласти перці в пластиковий пакет, щільно зав'язати горловину. Дати охолонути. Потім зняти з перців шкірку, видалити серцевину.
3Поки запікаються перці, шпинат вимити, помістити в суху каструлю та поставити на невеликий вогонь. Як тільки листя почне в'янути, зняти з вогню та добре віджати.
4Часник очистити і подрібнити. Кінзу та кріп вимити, обсушити і дрібно нарізати.
5Збити в блендері запечені перці, половину часнику та кріп. Перекласти в миску, додати 1 ст. ложку крохмалю, 1 ст. ложку вершків, сіль і перець за смаком. Перемішати.
6Листя шпинату протерти через дрібне сито. Додати подрібнену кінзу, залишки часнику, крохмаль і вершки. Приправити сіллю та перцем. Перемішати.
7Розкласти по скляночках пароварки пюре зі шпинату. Зверху акуратно викласти пюре з солодкого перцю. Розподілити по скляночках креветки.
8Закрити скляночки кришками та готувати на пару 6 хвилин. Перед подачею можна прикрасити зеленню і дольками лимона.