м'ясо, нога, окіст
м'ясо, нога, окіст

Бараняча нога по-англійськи

      

10 Квітня, 2019

100 рецептов французской кухни

Ingredients

Баранина - 1 нога

Морква - 250 г

Ріпа - 250 г

Цибуля - 1 шт. велика

Гвоздика - 2 шт.

Зелень - 1 пучок

Часник - 2 зубчики

Сіль

Перець чорний мелений

ДЛЯ СОУСУ:

Оцет - 2 ст. ложки

Цибуля нарізана - 2 кав. ложки

Яйця - 2 жовтки

Масло вершкове - 100 г

Directions

1Скороварку наполовину заповнити водою. Покласти овочі (в цибулину увіткнути бутони гвоздики), сіль, перець. Закип'ятити.

2Занурити в окріп баранячу ногу. Закрити кришкою. Варити з розрахунку 5 хвилин на 400 г м'яса.

3Відставити каструлю, скинути пар, відкрити каструлю і вийняти ногу. Покласти на блюдо, гарнірувати овочами. Подати до баранячої ноги соус.

СОУС:

1Оцет закип'ятити до різкого зменшення в об'ємі, попередньо поклавши в нього нарізану цибулю. Остудити.

2Додати 1 ст. ложку холодної води та жовтки. Поставити на слабкий вогонь і помішувати до утворення пінистої маси.

3Зняти з вогню і, збиваючи, додати потроху вершкове масло. Посолити, поперчити.

00:00